Problemen

Hoewel een zwembad voor de ideale afkoeling zorgt in de warme zomermaanden kan het ook enkele problemen met zich meenbrengen. Aangezien de meeste problemen het gevolg zijn van slecht onderhoud van het water is het belangrijk dat u hier veel tijd en energie insteekt. Test het water minstens een keer per week: indien de resultaten negatief zijn moet u chemicaliën toevoegen. Dit verhoogt de veiligheid en helderheid.

Geraak je er niet uit?

 Contacteer ons! 

De meest voorkomende zwembad problemen zijn:

Algen

Dit geldt als de meest voorkomende klacht aangezien, in tegenstelling tot slecht water, algen duidelijk zichtbaar zijn. Hoewel het er vies uitziet, veroorzaken algen geen ziektes. Maar wanneer er algen aanwezig zijn in het zwembad wordt de chloor snel opgebruikt aangezien het de uitbreiding van de algen probeert te verminderen. Deze chloorvermindering tast dan weer de zuiverheid van het water aan. Als de algen onbehandeld blijven, wordt het water troebel en groen met als resultaat slechte geuren en een vieze smaak. Zwarte algen kunnen zelfs de muren en vloer van het zwembad beschadigen.
Om algen te voorkomen, moet je er voor zorgen dat er voldoende chloor in het zwembadwater zit. Maar behoed je voor te veel chloor want dat zorgt voor irritaties van de neus, ogen en huid. Als je toch te maken krijgt met algen, dien je je zwembad een kuur te geven met chloor of algicide.

Waterproblemen

Het is onmogelijk om te vermijden dat bacteriën en virussen in het water terecht komen. Om de besmetting toch wat in te tomen is het afgeraden om te zwemmen als je ziek bent. Anders wordt het water van je zwembad makkelijk besmet. Dergelijke infecties zijn met de jaren toegenomen omdat er steeds meer bacteriën de kop op steken die immuun zijn voor chloor. Daarom dat sommige zwembadeigenaars te veel chloor in hun water doen wat dan weer andere negatieve gevolgen heeft voor de gezondheid. Regelmatige watertests zijn dus noodzakelijk om ziektes te vermijden!

Brandende ogen

Brandende ogen worden veroorzaakt wanneer er een slecht evenwicht is tussen de chemicaliën in het water. Als je dit aanpast, verdwijnt het probleem. Maar zelfs in de juiste hoeveelheid kan chloor irritaties veroorzaken.